Waarom gebruikte autobanden?

Waarom gebruikte autobanden?

Wist u dat het wiel met banden al meer dan 3000 jaar bestaat? De band werd al vrij snel voorzien van een profiel. Het profiel zorgt voor wat verkoeling en voert water en modder op in zijn groeven, daarna spoelt het deze zijdelings af. Daarom worden autobanden meestal vervangen wanneer het profiel versleten is. De band wordt dan glad.   

Gebruikte autobanden   

Het lijkt daarom vreemd om gebruikte autobanden onder uw auto te laten zetten. Als eerste zult u de vraag in u op voelen komen of deze banden betrouwbaar zijn? Men moet ervan uit kunnen gaan dat gebruikte banden van te voren goed gecontroleerd zijn op kwaliteit. Zoals veel materiaal dat door de eigenaar makkelijk weggegooid wordt, maar nog goed bruikbaar is, gebeurt dat ook bij autobanden. Een auto kan bij een sloperij terecht gekomen zijn, terwijl er nog prima en misschien zelfs net nieuwe banden onder zitten. De conclusie dat een gebruikte band niet meer te gebruiken is, klop dus niet.   

Reden van aanschaf   

De gebruikte banden worden niet zomaar opgekocht en weer te koop aangeboden. De kwaliteit van de band is nog zo goed dat het zonde is deze weg te gooien. Maar wie koopt er gebruikte autobanden? U kent vast wel de momenten waarin er onverwachte uitgave's zijn. Een wasmachine die ineens niet meer doet bijvoorbeeld. Zo kunnen autobanden ook onverwacht schade vertonen waardoor u wel betere banden moet aanschaffen. Te gladde banden of een klapband. Dat zijn redenen genoeg om uw autobanden te vervangen. Bij zo een onverwachte uitgave heeft u niet altijd het geld wat daarvoor nodig is als u voor nieuwe banden gaat. Daarom is het een goed alternatief en een snelle oplossing om voor gebruikte banden te kiezen. Het ligt qua kosten stukken lager dan nieuwe banden.   

Waar moet u op letten?   

Als eerste is uw gevoel hier belangrijk. Hoe voelt u zich bij het idee van aanschaffen van autobanden die al gebruikt zijn? Na die dialoog met uzelf aangegaan te zijn kunt u rond Googelen naar mogelijkheden. Daarnaast kunt u informatie aanvragen bij autobedrijven waar u vertrouwen in heeft. Blijf zelf altijd alert. Bekijk de banden zorgvuldig en trek uw eigen conclusie. U moet er tenslotte mee rijden. Tussen de banden die gebruikt zijn zit kwalitatief verschil. Het profiel is van groot belang. Is deze duidelijk aanwezig of zitten er gladde vlakken tussen? Ook de scheurtjes in de band is een punt waar opgelet moet worden. Autobanden zijn van rubber en ondanks dat ze elastisch zijn hebben ze veel te verduren, zoals onder anderen:   

  • Vrieskou
  • Grof wegdek
  • Wisselende temperaturen

Dit zorgt ervoor dat de band gaat slijten. Dit merkt u direct aan uw auto. Het kan uw stuur naar links of rechts laten trekken. Ook uitdroging kan zorgen voor verschillende kleine haarscheurtjes.   

Ten slotte   

Let u dus op een goed profiel en scheurvrije gebruikte banden. Koop met een gezond verstand een gebruikte autoband. Kijk anders op Bandeninzamelingsbedrijf Van der Veen VOF.


Delen